انعکاس اخبار و تحولات ایران در رسانههای آرژانتین
تهدید اسرائیل توسط رهبر ایران، کنترل نیمی از صادرات نفت ایران توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دستور دایمی مبنی بر مسدود نمودن دائمی داراییها متهمان حمله به آمیا، درخواست ایران از ترامپ درخصوص عدم تکرار اشتباهات گذشته
ج) انعکاس اخبار و تحولات مرتبط با ایران
- تهدید رهبر ایران : اسرائیل ریشه کن خواهد شد(اینفوبائه-17 دسامبر2024)
آیت الله علی خامنه ای رهبر عالی ایران روز سه شنبه اعلام کرد که اسرائیل در تلاش برای از میان بردن حزب الله از طریق سوریه، ریشه کن خواهد شد. خامنه ای طی دیدار با زنان به مناسبت میلاد دختر پیامبر(ص) گفت: رژیم صهیونیستی در اسرائیل در حال آماده شدن برای محاصره و ریشه کن کردن نیروهای حزب الله در سراسر سوریه بر اساس تصورات خود است، اما آنکه ریشه کن خواهد شد، خود اسرائیل است. (آیت الله) خامنه ای تاکید کرد که آمریکا و اسرائیل اشتباه میکنند که با سقوط رژیم سوریه یکی از متحدان منطقه ای ایران به اصطلاح محور مقاومت به پایان رسیده است. روح نصرالله و سنوار زنده است.
- ایران میگوید اروپا در بحران سوریه نقش داشته است(اینفوبائه-17دسامبر 2024)
ایران امروز سه شنبه در واکنش به اظهارات Kallas نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور امنیتی که نسبت به حضور تهران در منطقه هشدار داده بود تاکید کرد که دوران دیکته کردن سیاست های کشورهای دیگر توسط قدرت های خارجی به سرآمده است. اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: آنچه Kallas گفت طنز جالبی است و به نظر من شاید در زمان گفتن این سخنان در حال مطالعه کتابهای تاریخی بوده زیرا زمانی که یک قدرت خارجی در مناطق دیگر سیاست ها را دیکته میکرد، سپری شده است. وی توصیه کرد که اتحادیه اروپا رویکرد و عملکرد خود در منطقه غرب آسیا را مورد ارزیابی قرار دهد.
کالاس در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا گفت:"افراط گرایی، روسیه و ایران نباید جایی در آینده سوریه داشته باشند".
بقایی مدعی شد که کشورهای اروپایی در برخی بحرانهای سوریه نقش داشته اند و تعداد زیادی تروریست های اروپایی برای پیوستن به داعش به این کشور عربی رفته اند.
- کنترل نیمی از صادرات نفت ایران در اختیار سپاه پاسداران انقلاب(اینفوبائه-18دسامبر 2024)
به گفته مقامات غربی، منابع امنیتی و خودیهای ایرانی، سپاه پاسداران ایران، کنترل خود بر صنعت نفت را افزایش داده و نیمی از صادراتی که بیشترین درآمد تهران را تولید میکند در اختیار دارد و بدینوسیله نمایندگان خود در خاورمیانه را تامین می نماید. کلیه موارد تجارت نفت تحت نفوذ فزاینده سپاه قرار دارد. از ناوگان موازی نفتکش ها که مخفیانه نفت خام داری مجوز را ارسال میکنند تا شرکت های تدارکاتی که نفت را به چین می فروشند. با این حال تاکنون گزارشی از میزان کنترل صادرات نفت توسط سپاه پاسداران انتشار نیافته است. این منبع افزود، علیرغم تحریم های شدید غرب که برای غرق کردن صنعت انرژی ایران طراحی شده، ایران سالانه بیش از 50 میلیارد دلار درآمد نفتی تولید میکند که بزرگترین منبع ارز خارجی و ارتباط اصلی آن با اقتصاد جهانی است. با این وجود شش کارشناس مقامات غربی همچنین کارشناسان امنیتی مدعی شده اند که سپاه پاسداران 50 درصد صادرات نفت ایران را در اختیار دارد که نسبت به سه سال قبل 20 درصد افزایش داشته است.
سه مورد از این تخمینها بر اساس اسناد اطلاعات کشتیرانی ایران بود و برخی دیگر ارقام را از نظارت بر فعالیت کشتیرانی نفتکش ها و شرکت های مرتبط با سپاه بدست آورده اند.
ریچارد نفیو محقق دانشگاه کلمبیا و مامور ویژه امور خارجه آمریکا در امور ایران میگوید دولت ایران از سال 2013 به جای پول نقد به سپاه و نیروی قدس، نفت اختصاص داده است. وی مدعی است که سپاه در یافتن راههایی برای فروش نفت حتی تحت فشار تحریم ها، بسیار متبحر شده است. بر اساس آمار اوپک علیرغم تحریم های غرب، تولید نفت سالجاری ایران از 300/ 3 میلیون بشکه در روز فراتر رفته که بالاترین رقم از سال 2018 محسوب میشود.
در همین ارتباط منابع تحقیقاتی رویترز هنوز نمیتوانند تعیین کنند که پول نفتی که از طریق سپاه کسب میشود به کجا می رود آنها تخمین می زنند که بودجه سپاه برای حزب الله 700 میلیون دلار در سال است. ارقام دقیق هنوز فاش نشده است زیرا حزب الله وجود دریافتی خود را پنهان میکند. Wag Man مدیرکل سابق مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم مدعی است که بودجه سالانه حزب الله بین 700 الی یک میلیارد دلار میباشد که 80 درصد آن توسط ایران تامین میشود.
- دستور مسدود نمودن دائمی داراییهای متهمان حمله به آمیا(اینفوبائه-19دسامبر 2024)
واحد اطلاعات مالی دستور مسدود نمودن داراییهای متهمان حمله به آمیا و اعضای گروه تروریستی حزب الله را که تاکنون بصورت سالانه تمدید میگردید را بطور دائم اعلام نمود. تصمیم مربوطه توس Yacobucci رئیس بخش مربوطه و بنا به درخواست سباستیان باسو دادستان مسئول پرونده آمیا انجام گردید. این منبع خبری افزود مسدود شدن داراییها شامل اکبر ولایتی، هادی سلیمانپور، علی فلاحیان، احمد وحیدی، محسن رضایی، اصغری، محسن ربانی، حسین مونیر موزانار و طاروق عبدل عمیری میگردد.
در حکم شماره 198 واحد اطلاعات مالی بر تعهد تزلزل ناپذیر جهت پیشگیری و مقابله با تمامی آنچه برای تامین مالی تروریسم و هرگونه حمایت از منبع و دارایی و نهادها یا افراد شرکت کننده در اقدامات تروریستی، عضوگیری از اعضای گروههای تروریستی را جهت از میان بردن عرضه سلاح به تروریست ها تاکید ورزید.
همچنین به کارگیری موثر مکانیسم های مسدود کردن دارایی در صورت مشکوک بودن به تامین مالی تروریسم و بررسی درخواست های ثالث ارائه شده توسط سایر کشورها نیز مدنظر قرار گرفته است. در همین راستا واحد مالی یادآور شد که بعنوان یکی از اعضای سازمان ملل متحد و گروه ویژه فعالیت مالی بین المللی باید از یکسری دستورالعمل های بین المللی (FATF) در مبارزه با تامین مالی تروریسم و پولشویی پیروی نماید.
همه افراد مشمول توقیف داراییها بدلیل مشارکت در حمله به مقر آمیا که منجر به کشته شدن 85 نفر گردید دارای تقاضای بازداشت بین المللی از سوی اینترپل قرار دارند. چهار متهم دیگر لبنانی هستند که سال گذشته قاضی Rafecas خواستار دستگیری آنها شده است. دادستانی آنها را به ارتباط مسلحانه غیرقانونی متهم نموده و خواستار احضار حسین منیر موزانار، علی حسین عبدالله، سلمان الرضا (الردا) و فاروق عمیری، نزد دادگاه شده است.
دادستان تاکید داشته که آنها باید به عنوان شریک جرم در حمله تروریستی و همکاری و عضویت در باند مسلحانه پاسخگو گردند. در همین ارتباط نام فراریان در اداره ثبت احوال و نهادهای مرتبط با اقدامات تروریستی و تامین مالی آن درج شده و دستور مسدود شدن دارایی آنها صادر شده است و هرگونه فعالیت آنها تحت نظارت سازمانهایی است که علیه تروریسم مبارزه می نمایند.
سایر فراریان پرونده آمیا نیز در این لیست قرار دارند از جمله علی اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور وقت، و علی اکبر ولایتی وزیر خارجه وقت، فلاحیان وزیر اطلاعات وقت و محسن رضایی فرمانده سپاه پاسداران در آن زمان .
- ایران از ترامپ خواست تا سیاست های اشتباه گذشته را تکرار نکند(اینفوبائه-20دسامبر 2024)
محمد جواد ظریف معاون راهبردی رئیس معاون راهبردی رئیس معاون راهبردی رئیس معاون راهبردی رئیس جمهور ایران از دونالد ترامپ خواست تا سیاست های گذشته فشار حداکثری علیه تهران را تکرار نکند. ظریف در جمع خبرنگاران گفت: ترامپ باید نشان دهد که مرتکب اعمال سیاست های اشتباه نخواهد شد. وزیر امور خارجه سابق ایران گفت: ترامپ باید بپذیرد که سیاست فشار حداکثری او منجر به افزایش سطح غنی سازی اورانیوم از 5/ 3 درصد در سال 2015 به 60 درصد گردید. ظریف بدین ترتیب به خروج رئیس جمهور وقت آمریکا از توافق هسته ای بین ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل اشاره بعمل آورد. ترامپ پس از خروج از توافق، تحریم های شدیدی را علیه ایران که بر اساس این توافق تعلیق شده بود، مجددا اعمال نمود.
تهران نیز به نوبه خود یکسال بعد شروع به کاهش تعهدات خود بر اساس قوانین بین المللی کرد و همکاری خود با سازمان بین المللی انرژی اتمی را کاهش داد و بازرسی از تاسیسات هسته خود را نیز محدود کرد.
ظریف بعنوان معمار توافق هسته ای از رئیس جمهور منتخب آمریکا خواست تا ضررها و منافع سیاست فشار حداکثری خود را محاسبه نماید.
این منبع خبری افزود روابط ایران و ایالات متحده آمریکا در دهههای اخیر بسیار پرتنش بوده و در حال حاضر یکی از بدترین لحظات خود را پس از جنگ اسرائیل با حماس پشت سر میگذارد. ایران حامیگروه حماس است و تحت حمایت این کشور حوثیهای یمن و شبه نظامیان عراقی، ائتلاف ضد اسرائیلی بنام محود مقاومت را تشکیل می دهند.
چند روز قبل اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اظهار داشت کشورش مذاکرات غیرمستقیم با واشنگتن برای بازگرداندن توافق هسته ای را به دلیل تشدید تنش ها در منطقه به حالت تعلیق درآورده است.