انعکاس تحولات مربوط به ایران در رسانههای آرژانتین
هشدار غرب در خصوص همکاری فضایی ایران با روسیه، میزان آمادگی ایران برای مقابله با اسرائیل و پیوستن آرژانتین به ائتلاف دریایی مشترک به رهبری آمریکا در خاورمیانه از جمله مواردی است که در رسانههای آرژانتینی در هفته منتهی به آخر مهرماه انعکاس داشت.
- هشدار غرب در پی تشدید همکاری فضایی ایران و روسیه(اینفوبائه-13 اکتبر2024)
بنا به گزارش خبرگزاری تسنیم، ایران در تازه ترین همکاری فضایی با روسیه دو ماهواره ساخت خود را به روسیه ارسال کرده تا توسط یک فضاپیمای روس در مدار قرار گیرد. بر اساس همین گزارش، ماهواره "کوثر" از تصویب برداری با وضوح بالا و "هدهد" یک ماهواره کوچک ارتباطی، اولین تلاش اساسی بخش هوا فضای خصوصی ایران محسوب میگردد.
روسیه در گذشته نیز ماهوارههای ایرانی را به مدار فرستاد و در پی آن مقامات آمریکایی نسبت به همکاری فضایی میان ایران و روسیه و اینکه این ماهوارهها نه تنها به روسیه در جنگ با اوکراین کمک میکند بلکه به ایران در رصد اهداف نظامی احتمای در اسرائیل و خاورمیانه کمک خواهد کرد، ابراز نگرانی نمودند. بنابر همین گزارش ماهواره کوثر میتواند در زمینه کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی، محیط زیست و بلایای طبیعی مورد استفاده قرار گیرد و هد هد جهت ارتباطات ماهواره ای طراحی شده و قادربه ایجاد ارتباط با مناطق دور دست که دسترسی شبکه زمینی بدان سخت است را فراهم میکند.
در ماه سپتامبر گذشته نیز ایران دومین ماهواره سالجاری خود را توسط موشک تولید سپاه پاسداران به فضا پرتاب نمود. این پرتاب ماهواره در حالی انجام شد که ایالات متخده آمریکا وکشورهای اروپایی، تهران را به انتقال موشک های بالستیک به روسیه متهم کردند که میتواند علیه اوکراین مورد استفاده قرار گیرد. از سوی دیگر روز جمعه گذشته ولادیمیر پوتین به همتای ایرانی خود در عشق آباد دیدار کرده و تاکید کردند که مواضع بسیار نزدیکی در زمینه چندین موضوع بین المللی در شرایط مناقشه در خاورمیانه دارند. این اولین دیدار از زمان انتخابات رئیس جمهور ایران محسوب میشود.
پزشکیان نیز به نوبه خود گفت: ما با دولت روسیه بطور فعال در صحنه بین المللی همکاری میکنیم و ارزیابی ما از رویدادهای جهانی با هم بسیار نزدیک است و بر نزدیکی فزاینده با مسکو تاکید بعمل آورد.
پوتین و پزشکیان قصد دارند در اجلاس بریکس در شهر خازان روسیه که در تاریخ 22 الی 24 اکتبر برگزار میشود بار دیگر ملاقات نمایند. طی سفر هفته گذشته نخست وزیر روسیه به تهران، میخائیل میشوستین اعلام کرد که مسکو خواهان افزایش همکاری با ایران است که بنا به گفته کرملین شامل همکاری در "حوزههای فنی – نظامی حساس " است.
- آیا ایران برای جنگ با اسرائیل آماده است(لاناسیون- 14 اکتبر 2024 )
هدایت یک جنگ شامل عملیات پیچیده است و ابعاد مختلفی را در بر میگیرد که فراتر از چیزی است که در میدان نبرد دیده میشود. یکی از موارد جنگ روانی است. در مناقشه کنونی اسرائیل و ایران ماهها است که رهبران دو کشور تهدیدهای شدیدی را مطرح کرده اند. در حال حاضر برخلاف آنچه توسط اسرائیل عمل میگردد، از سوی ایران بصورت بلوف صورت میپذیرد. بسیاری از تحلیلگران به این نتیجه رسیده اند که جمهوری اسلامی ایران برای جنگ از آمادگیهای لازم برخوردار نیست. آیا واقعا همینطور است؟
در مرحله اول باید گفت ما از چه نوع جنگی صحبت میکنیم. دو دشمن 1500 کیلومتر از یکدیگر فاصله دارند و این یک جنگ هوای است زیرا عراق و اردن میان ایران و اسرائیل قرار دارند. چنانچه اسرائیل از کمک آمریکا برخوردار باشد پدافند هوایی ایران قدرت مقابله با آن را ندارد.
سپر ضد هوایی اسرائیل بسیار برتر از اس 200-300 روسیه و باور 737 ایران است. به همین ترتیب بمب افکنهای سوخوی ساخت روسیه که در اختیار ایران است نیز نمیتوانند با نسل اف-35 مقابله کند. تعداد هواپیماهای دو کشور مشابه است. کمیبیش از 300 فروند. حال اینکه جنگ درهوا بر اساس تعداد ادوات تعیین نمیشود بلکه با پیچیدگی فنآوری است که در اینجا واشنگتن و تل آویو را شکست ناپذیر باید فرض نمود. البته این بدان معنا نیست که ایران قادر به ضربه بیشتری به اسرائیل نمیباشد. اگر زرادخانه موشکی حزب الله را به ایران اضافه نماییم، تعداد موشکها به ده هزار میرسد. لذا پیش بینی اینکه با یک حمله هماهنگ بیش از هزار پرتابه همزمان میتواند گنبد آهنین اسرائیل را با مشکل روبرو نماید.
حال پاسخ اسرائیل برای ایران ویرانگر خواهد بود زیرا حمله به پالایشگاههای نفتی که خزانه دولت را تامین میکند و سالها بدلیل تحریم های غرب در انزوا و از یک بحران اقتصادی جدی رنج میبرد، ضربه ای سخت و کاری خواهد بود.
اما ارتش ایران نیز کاغذی نیست. این کشور جایگاه چهاردهم را در سراسر جهان و بالاتر از کشورهایی مانند استرالیا، آلمان و یا خود اسرائیل قرار دارد. ایران دارای نیروی زمینی 600 هزار نفری است که به این تعداد باید 200 هزار شبه نظامی را افزود که در این صورت در رتبه هشتم قرار میگیرد.
اگر پهپادهای مفید شاهد که به چندین کشور از جمله روسیه صادره شده را به این نیروی قدرتمد(ایران) اضافه نماییم میتوان نتیجه گرفت که تهاجم به این کشور حتی برای ابرقدرت آمریکا نیز بسیار سخت و پرهزینه خواهد بود. به همین دلیل و تجربه تلخ عراق، بایدن خواهان ورود به جنگ نیست.