امروز شنبه  ۲۹ دی ۱۴۰۳

۱۴۰۳/۰۹/۰۹- ۲۲:۲۳ - مشاهده: ۶۴

تاثیر اعمال تعرفه‌های ترامپ بر اقتصاد آرژانتین

نزدیکی ایدئولوژیک و سیاسی میان خاویر میلی و رئیس جمهور ترامپ این سوال را بدنبال دارد که موضع ترامپ برای افزایش تعرفه‌های واردات چه تاثیری بر روابط دو کشور خواهد گذاشت. Ferrari اقتصاد دان در این زمینه می‌گوید دونالد ترامپ با تحمیل فشار غیر مستقیم تنش بیشتری از سوی آرژانتین به چین وارد خواهد کرد و باید دید چه تاثیری بر توافقات کشورمان با غول آسیا پدید خواهد آمد. وی افزود آمریکا، چین را دشمن استراتژیک خود می داند. از سوی دیگر آرژانتین تامین مالی فن آوری و سرمایه گذاری در زیرساختها را از چین دریافت می‌کند و دومین مقصد صادرات آرژانتین به چین با 5/ 8درصد از کل صادرات و دومین مقصد واردات با 9/ 17 درصد بعد از برزیل می‌باشد.
  • (Ambito -27 نوامبر 2024)

رئیس جمهور منتخب آمریکا روز گذشته اعلام کرد تعرفه‌های بیشتری را بر چین، مکزیک و کانادا وضع خواهد کرد. حقیقت  این است  که اظهارات ترامپ بلافاصله بر بازارها تاثیر گذاشت و در چارچوب نزدیکی ایدئولوژیک و سیاسی میان خاویر میلی و رئیس جمهور ترامپ سوال بزرگ این است که این موضع چگونه بر آرژانتین تاثیر خواهد گذاشت. Ferrari اقتصاد دان در این زمینه می‌گوید دونالد ترامپ با تحمیل فشار غیر مستقیم تنش بیشتری از سوی آرژانتین به چین وارد خواهد کرد و باید  دید چه تاثیری بر توافقات کشورمان با غول آسیا پدید خواهد آمد. وی افزود آمریکا، چین را دشمن استراتژیک خود می داند. از سوی دیگر آرژانتین تامین مالی فن آوری و سرمایه گذاری در زیرساختها را از چین دریافت می‌کند و دومین مقصد صادرات آرژانتین به چین با 5/ 8درصد از کل صادرات و دومین مقصد واردات با  9/ 17 درصد بعد از برزیل می‌باشد.

واقعیت این است که آرژانتین از ماه ژانویه تا دسامبر 2024 معادل 4959 میلیون دلار صادرات و 7872 میلیون دلار واردات محصولات از چین داشته است. اگرچه تراز تجارت منفی است، اما این کشور پس از برزیل بیشترین خرید را از آرژانتین دارد و صادرات آرژانتین به چین را بیشتر محصولات اولیه و کالاهای تولیدی با منشاء کشاورزی مانند سویا، گوشت گاو، روغن سویا و لیتیوم تشکیل می دهد.

علیرغم این  پیوند تجاری قوی، دولت آرژانتین از ابتدای دولت فعلی با  رویارویی اولیه  در حوزه دیپلماتیک و گفتمانی خاویر میلی که بعدها تسلیم شد، روابط بسیار ناپایداری را با چین پایه گذاری کرد. حال روابط نزدیک رئیس جمهور آرژانتین با رئیس جمهور بعدی آمریکا، زمینه ای است که  بنا به اظهار یکی از کارشناسان روابط بین الملل با شدت  بیشتر تنش های تجاری و فناوری میان کشورهای بلوک غرب با چین همراه خواهد بود.

Girado اقتصاد دان دیگر آرژانتین می‌گوید از زمانی که آرژانتین روابط دوجانبه خود را چین در زمینه تجاری و فرهنگی برقرار کرد شد قابل ملاحظه ای داشته اما امروز در شرایط پرتنشی قرار دارد. وی که در گذشته سرکنسول آرژانتین در چین بوده اظهار داشت که دولت فعلی سیاست خصمانه ای را علیه  چین در پیش گرفته و این امر باعث سردشدن روابط در بسیاری از پروژها شده است.

در مواجهه با نیاز و ضرورت مذاکره درخصوص سوآپ با چین و حفظ پیوند تجاری با یکی از اصلی ترین شرکای تجاری آرژانتین، تغییری بدین معنا حاصل گردید و میلی بتدریج موضع دیپلماتیک خود را به سوی عملگرایی و  اعتدال سوق داد. Girado معتقد است اقداماتی از سوی دولت آرژانتین صورت گرفته  که مانع اجرای پروژه‌های  کلیدی توسط  چین شده  است و پیشرفت های دوجانبه  بدست آمده  در  تجارت،  سرمایه  گزاری  و همکاریهای فرهنگی را به خطر  انداخته است.

از سوی دیگر کارشناس دیگری میگوید همانطور که دولت خاویر میلی  متوجه شد همسویی با آمریکا می‌تواند مزایایی ایجاد کند درعین درک نمود که احتمالا  روابط با چین در جبهه‌های تجاری و همکاری دوجانبه که برای آرژانتین مهم است،  بدتر خواهد شد و این در حالی است که تنش های تجاری میان بلوک غرب با چین کاهش یافته است. لذا دولت فعلی با آگاهی از این وضعیت برای  پیدا نمودن نقطه  تعادل  که به او اجازه  دهد با هر دو بازیگر(چین و آمریکا) گفتگو کند، تلاش می نماید. به عنوان مثال موقعیت برزیل در ارتباط با  چین که رهبریت منطقه را  برای وی تسهیل  کرده، هزینه گزافی برای آرژانتین در صورت برعکس عمل  کردن در برخواهد داشت.

Girado در بخش دیگری از توضیحات خود می‌گوید نفوذ آمریکا به ویژه از طریق ترامپ می‌تواند عامل تعیین کننده ای در سیاست خارجی آرژانتین و سوق دادن کشور به سمت موضع خصمانه تر در قبال این کشور آسیایی باشد و خود را با منافع استراتژیک واشنگتن همسو کند.

این امر باعث بروز مشکل بزرگی خواهد شد زیرا چین نه تنها تامین ملی می‌کند، بلکه  فناوری و زیرساخت  را نیز فراهم می نماید و از این نظر کارشناسان  چین به  کشور ما پیشنهاد کرده اند که به سیاست ایدئولوژیک، نیاز کمتری دارد. حقیقت این است که ترامپ هنوز روی کار نیامده و مشخص نیست سیاست واقعی او در قبال چین چه خواهد بود. سرکنسول سابق آرژانتین درچین  همچنین در مورد موضع آتی آرژانتین تردید دارد ما می‌گوید چنانچه حمایت مالی واضحی از سوی دولت  ترامپ از میلی وجود داشته  باشد، این احتمال وجود دارد که فاصله با این کشور آسیایی  عمیق  تر شود.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما